Снимка Булфото, архивСилни думи днес от премиера на  Република Северна

...
Снимка Булфото, архивСилни думи днес от премиера на  Република Северна
Коментари Харесай

Заев: Македонският език е велик колкото българския, френския, италианския, полския

Снимка Булфото, списък

Силни думи през днешния ден от премиера на  Република Северна Македония. Ето какво разгласи Заев:

Македонската еднаквост и македонският език са толкоз велики, колкото българските, немските, френските, италианските, чешките, полските - европейска полезност, която не предстои на договаряния, съобщи министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев през днешния ден, представен от МИА. Той сподели пред публицисти, че сега не текат диалози със София поради празниците и добави, че дейностите в границите на проекта за деяние ще продължат след тях.

" След празниците ще проведем среща за съгласуваност с министерството на външните работи и специфичния делегат Владо Бучковски да обсъдим проекта за деяние, който сме изготвили по предложение на външния министър Буяр Османи (....) Очакваме отговор от България след празниците и оферти от тяхна страна ", сподели Заев.

Според Заев би било добре за двете страни да работят по проекта за деяние макар идните избори в България.

" Политическата връзка ще продължи и аз чакам прогрес след края на изборите там, тъй като би било нереалистично да се чака каквото и да било решение преди изборите ", означи Заев.

Той акцентира, че държавното управление на Северна Македония ще продължи да работи другарски и ще обясни всичко, което България счита за незадоволително. " Ние сме подготвени да изясним всичко, което те считат за незадоволително. Бихме желали да забележим по-бързо осъществяване на железопътната връзка на Коридор номер 8, само че това не може да стане за 1-2 години. Ние използваме заеми и финансиране от Европейски Съюз и ще се опитаме да я приключим колкото се може по-скоро.

Надявам се, че България също ще стартира да строи нещо, като граничния пункт Клепало или железопътната линия до границата ", сподели Заев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР